Hersenwerk DenkSpel

 

Welkom op de erkende Kvk geregistreerde Gecertificeerde Professionele in Friesland Noord Nederland, Hondenschool Ureterp JacqCAR-OLINE vlakbij Drachten/ Leeuwarden/ Heerenveen/ Opeinde/ Beetsterzwaag/ Nij Beets/ Wijnjewoude/ Surhuisterveen/ Marum/ Bakkeveen/ Haulerwijk/ Gorredijk/ Oosterwolde/ Appelscha/ Elsloo/ Heerenveen/ Lippenhuizen/ Leek/ Roden/ Zevenhuizen/ Tolbert.

                                                                                                                                                                   
 HondenCursus, hondentraining, opvoeden, ShowRingTraining en plezier van pup en ( jonge) honden voor de komende 10-15 jaar.

 

Puzzelen met je hond klinkt gek, maar dat is het zeker niet. De neus van de hond is zeer verfijnt en het belangrijkste zintuig van de hond. Uitermate geschikt om te speuren dus. Gelukkig wordt de term hersenwerk steeds meer bekend en krijgen honden wat ze nodig hebben. We gebruiken bij hersenwerk  de brokmaaltijd van de hond die op een andere manier gegeven wordt dan makkelijk, saai en veel te snel opgegeten manier in de voerbak. Iets extra lekkers tussendoor stimuleert. Denk aan kleine gezonde hondensnacks of kleine stukjes gekookte kipfilet. 

 

Hersenwerk is een waardevolle aanvulling tijdens het werken met, voor en door honden. Hersenwerk is veel meer dan een simpel spelletje. Hersenwerk zijn puzzels en spellen die honden en mensen helpen ontspannen, afleiding geven, geestelijk mentaal uitdagen. En daar worden honden moe en tevreden van. Een kwartier Hersenwerk staat tegenover een uur wandelen. Hersenwerk helpt honden angsten te overwinnen, zelfvertrouwen te krijgen, leren omgaan met spannende situaties en veel meer. Hersenwerk is geschikt voor iedere hond en iedere baas. Een voorwaarde is echter wel dat je kiest voor het juiste type puzzel, de goede materialen en het puzzelen zorgvuldig aanleren..

Hersenwerk is ongekend populair bij hondenbazen en terecht: Hersenwerk is vooral teamwork dogfun en activity! Maar… Hersenwerk is veel meer dan zomaar een spelletje. Met een puzzel op maat, die met goede begeleiding wordt aangeboden, kun je zo veel meer! 
Een leuke puzzel aanbieden ter versterking van de mens-hond relatie tot ondersteuning bij stevige  gedragsproblematiek.

                                 Ervaar het effect van Hersenwerk op het gedrag en lichaam van de hond van 0-15 jaar. 

 

Ook zeer geschikt voor de oudere hond die minder kan bewegen, maar nog goed van geest is. Tevens heel goed voor revaliderende honden die mentaal uitgedaagd moeten worden omdat ze tijdelijk minder mogen bewegen. Alle spelen kunnen daarop aangepast worden. 

Hersenwerk is ook voor de schrokop, dus honden die hun maaltijd binnen een mum van tijd op hebben en nauwelijks kauwen. Door hersenwerk eten de honden brokje voor brokje. 

Van gekochte spellen tot zelf gemaakte spellen, heel veel is mogelijk. In en om je huis bevinden zich een scala aan mogelijkheden omtrent hersenwerk voor je hond. Wees creatief in het gebruik van materialen die je in huis hebt. Tijdens de workshop doe je veel inspiratie op om het thuis ook toe te passen. 

Meestal is er een 1 malige Workshop a  € 12,50. 

Regelmatig worden er dus losse workshops hierin gegeven, dus eenmalig kennismaken met de cursus. Ook wordt er een 2e nieuwe workshop met allerlei nieuwe spellen gegeven. Daarnaast zijn er geregeld Workshops om een Snuffelmat te maken. Informatie hierover komt op de Facebookpagina van Hondenschool Ureterp jacqCAR-OLINE en/of op onze website bij de activiteiten agenda. 

De  Workshop wordt op zaterdagmorgen tussen 11.00- 12.00/ 1200-1300 uur uur te Ureterp of op maandag-/donderdagavond van 19.30-20.30 uur ; het tijdstip is daar waar nog plaats is. 

 

Deze foto's zijn voor de gevorderde hond. Workshop/ Cursus 2.

Daaronder zijn nog foto's voor de Workshop kennismakingshonden.

 

                Het houd je hond bezig, denken en doen vermoeid en samen met je hond spelen is leuk!!!! Ook goed voor de band.

Echt puzzelen doe je bewust en geconcentreerd. Om je hond te leren puzzelen zal hij moeten leren hoe de puzzel werkt. Door je hond te leren puzzelen en te werken aan zelfbeheersing, voorkom je dat puzzels gesloopt worden of je hond gefrustreerd raakt. Goede begeleiding hierin, rust, tijd en geduld zijn een must. Wij begeleiden in de stappen die gemaakt kunnen worden. Dat is maatwerk, immers elke hond is anders en differentiatie is noodzakelijk.

 

Workshop Hersenwerk 1