Wie ben ik?

 

Welkom op de erkende Kvk geregistreerde Gecertificeerde Professionele, in Friesland Noord Nederland, Hondenschool Ureterp jacqCAR-OLINE, vlakbij Drachten/ Leeuwarden/ Heerenveen/ Opeinde/ Beetsterzwaag/ Nij Beets/ Wijnjewoude/ Surhuisterveen/ Marum/ Bakkeveen/ Haulerwijk/ Gorredijk/ Oosterwolde/ Appelscha/ Elsloo/ Heerenveen/ Lippenhuizen/ Leek/ Roden/ Zevenhuizen/ Tolbert.

                                                                                                                                                             
  Puppycursus, Jonge HondenCursus, Gehoorzaamheid/DogFun Hondentraining , Hondenopvoeden, Hondentaal, Gedragsproblemen, Privéles, ShowRingTraining en plezier van pup (jonge) honden en baas voor de komende 10-15 jaar.

 

Mijn naam is Carla Wieringa, officiële naam Caroline, wonende te Ureterp, vlakbij Drachten, in Friesland. Mijn krachten, kennis, professionaliteit, enthousiasme, liefde voor honden, (didactische en pedagogische ) ervaring en expertise zijn gebundeld om zo tot een positieve, professionele, gecertificeerde Hondenschool Ureterp CAR-OLINE  met een fantastisch cursus aanbod te komen met als locatie Ureterp, Mounleane 11, 9247 CW. Daar staat een afgezet buitenterrein en voor regen, kou en harde wind, een binnenterrein. Voor echte kou kan er zelfs een kachel aan. Maar in principe trainen we buiten, zo heerlijk in de lente, zomer, herfst, maar ook in de winter, houd er rekening mee.

 

Even aan u voorstellen

 

In 2007 kwam bij ons thuis in mijn gezin ons 1e hondje; een kooikerhondje Kyra genaamd. Geweldig!!! Eindelijk kwam mijn droom uit. Als kind zijnde mocht ik thuis nooit een hond en dus ging ik met de buurthonden wandelen. Wat heb ik daar veel geleerd. Van kinds af aan dus al met honden in de weer, het zat er al vroeg in.

Met Kyra ben ik, na haar totale trainingen, af en toe, officieel via de Raad van Beheer en de  rasvereniging Kooikerhondjes, gaan fokken, nadat ik de nodige informatie had opgezocht en de onderzoeken en shows had afgerond. Bella is ons 2e kooikerhondje en dochter van Kyra. Bella’s dochter Luna is ons 3e hondje en haar dochter Rosa is ons 4e kooikerhondje. Helaas is Kyra inmiddels, op respectabele leeftijd, overleden en bestaat de roedel weer uit 3 honden. 
Natuurlijk hebben alle honden Puppycursus, Jonge HondenCursus, Gehoorzaamheid, Hersenwerk/SnuffelspelletjesCursus en DogFun/Agility/Behendigheidscursus gehad. Goed voor de band en de juiste opvoeding, altijd actief blijven samen met je maatje. Al met al een mooi roedeltje dus van 4 generaties vd Nije Wierterp kooikerhondjes waar ik erg trots op ben. Kijk ook maar eens bij mijn website:  vd Nije Wierterp.jouwweb.nl

 

Heel veel cursussen, opleidingen, trainingen, seminars, online cursussen en workshops van verschillende hedendaagse honden- gedragsspecialisten heb ik met succes gevolgd wat resulteerde in vele Certificaten, ik heb heel veel boeken over honden gelezen en zelf heel veel cursussen gedaan met al mijn hondjes. Van showtraining tot hersenwerk, van doga yoga tot behendigheid. Ik heb mij door de jaren heen bekwaamd in de honden, hondentaal, honden positief opvoeden en activiteiten met honden. Mede hierdoor en het jarenlang fokken heb ik ruime kennis opgedaan die voor de cursussen geven, zeer van pas komen. Evenals het lesgeven als onderwijzeres speciaal onderwijs;  goed didactisch, theoretisch en praktisch onderbouwde lessen met veel inbreng en interactie van de cursisten. Individuele aandacht is erg belangrijk alsmede werken in een groep, er is altijd tijd voor vragen die leerzaam zijn voor de hele groep. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de hondentaal, spel in 2-3 tallen begeleidend en kijkend naar elke hond en daar op anticiperen. Positieve aandacht vergroot goed gedrag! 

 

Daarnaast heb enige tijd stage gelopen bij een Hondenschool. Daar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan als Gecertificeerd Instructeur. Verder heb ik aan de Martin Gaus Academie in Lelystad het, met vernieuwde, moderne inzichten, Diploma Puppy Specialist 2019 behaald van kynologisch specialist Peter Beekman met een prachtig eindcijfer, nl. een 9!!!  Les geven is mijn passie; als onderwijzeres en als honden- instructeur. Het delen van kennis is fantastisch evenals de omgang met honden en hun begeleiders. Onderwijs en de liefde voor honden komt hier geweldig samen. Vandaar dat ik het ook fantastisch vind om deze cursussen te gaan verzorgen voor baas en hond.  Tot ziens op mijn hondenschool! Welkom!

 

 2019 Diploma aan de Martin Gaus  Academie Puppyspecialist van  Peter Beekman behaald met een prachtig  scripty examenopdracht eindcijfer; nl een  9!!!  Trots op!!!   Blij mee!!!     

 

Regelmatig geef ik bij fokkers een Puppyshower Presentatie, een leuke, interessante Workshop met veel informatie via de powerpoint, veel meegebracht materiaal om te bekijken, voor elke a.s pupeigenaar een leuk gevulde Goodybag en een informatiemapje pups.                                                      Vraag naar de mogelijkheden.

 

Tevens ben ik fokker van het Kooikerhondje, lid van de VHNK oftewel de Vereniging van het Nederlands kooikerhondje. Ik fok via deze regels van de vereniging en de regels van de RvB; Raad van Beheer.

Cursisten diplomadag op de Hondenschool CAR-OLINE